ENDELIG KOM SVARENE PÅ PRØVENE MINE!

Du snakker meg om og gå og vente på svar på celleprøve og vevsprøve fra livmor,det var rett og slett grusomt og angsten tok meg noen uker nå for og si det mildt.

I 2007 så fikk jeg kraftig celleforandring i livmorhalsen og det mens jeg gikk gravid, det va såpass intenst at jeg måtte inn hver 7 uke og ta prøve.

Man klarte liksom ikke og slappe helt av selv om man følte seg overvåket og passet på,var liksom en frykt der hele tiden.

Fikk min datter 7 uker for tidlig,de mente det kunne være en medvirkende årsak av alle prøver som ble tatt hele tiden.

I 2008 måtte jeg inn og brenne mye av livmortappen for det hadde økt på, 3 mnd etter det igjen kunne jeg senke skuldrene da var de normale og det takket være god oppfølging og at de fikk tatt litt mer enn nødvendig men for og være sikker.

Etter dette så har jeg gått 1 gang i året for og ta celleprøve og anbefaler alle damer om og gå jevnlig til kontroll for og sjekke dette.

Så etter 5 uker kom resultatene endelig.

Alle prøvesvar var normale 💞

Jeg er lettet og glad for det, angsten for tilbakefall for det vil alltid være der men med den tette oppfølgingen jeg har hatt og får så føler jeg meg trygg og ivaretatt 💞

HAN BLE SÅ STOLT OG FORNØYD!

Min lille "store" 3 åring fikk endelig kommet seg til frisøren.

Jeg har virkelig maset på han men han hadde jo et svar på alt.

Jeg sa til han at det var på tide med en tur til frisøren og klippe håret for nå har det blitt så langt og det henger i øynene dine gutten min.

Mamma det gjør ingenting for jeg kan bare bruke klemme i det også kan Marion klippe det.

Vel ja hun kan klippe luggen litt men det er ikke bare der det er langt.

Og gutter bruker ikke klemmer i håret sitt!

Mamma nå maser du fælt!

Mhm,og jeg kommer ikke til og gi meg heller!

Nei vel da får vi vel gå da mamma.

Haha.

Så når vi først kom dit så gav gutten klar beskjed om at de ikke måtte ta hele håret og det måtte være fint.

Så fikk han ipaden i handa og kikket litt på den før han tittet opp og sa:

Mamma se jeg har jo rett og slett blitt en liten mann 💙

Fantastisk og vi lo godt.

Gutten ble så stolt og fornøyd med orange farge i håret sitt pluss voks og var veldig redd for at det skulle forsvinne visst han kom borti noe så den dagen der kam man trygt si at han satt veldig rolig resten av dagen.

For en gave de er disse barna!

JA JEG VET DET ER TIDLIG MEN.

Jeg gleder meg noe så sinnsykt til julaften,i år skal den feires med alle barna men jeg og mannen min ønsker og dele den med andre også i familien vår. 

For oss så betyr familie alt og vi er veldig opptatt av og holde i sammen med de som ønsker og holde sammen med oss da,som ønsker og være inkluderte i våre liv.

Med de som ønsker og kan <3

Jeg har rett og slett leid lokal i år,ja det høres sikkert helt villt ut men vi er jo mange bare vi når vi er samlet og når vi da blir fler i år så trenger vi mer boltre plass for barna så de kan få leke og kose seg i sammen.

Greia blir og lage litt forskjellig mat hver,blir vel mest på meg da siden vi pleier og ha alt mulig mat når det er jul.

Vi har både,ribbe,medisterkaker,julepølser,pinnekjøtt,poteter,surkål,rødkål,waldorfsalat og masse masse grønnsaker.

Julen er for barna sies det men for meg handler det om mer enn bare det,kunne tilbringe tid sammen med mennesker som man er glad i,bli bedre kjent siden man ikke treffes så ofte likevel.

Vi kan bli mange så julegaver kan bli en utfordring når man tenker over at man pleier og åpne en og en pakke mens alle ser på og bare det kan ta litt tid når man er 5-8 personer så hva når man er nærmere 30 om alle skulle komme da.. Haha!

Nei det kan fort ta litt lenger tid enn man egentlig ønsker da så man må vel la barna åpne en del gaver på morningen da og ta med noen til hver ned på kvelden vil jeg tro,julen skal jo ikke bare handle om det og få mange fine dyre gaver. 

Jeg synes det er viktig og lære barna at det handler om så mye mer enn det da det er mennesker som faktisk ikke har mulighet til og kjøpe mye gaver eller mange feirer det ikke fordi de ikke har noen og feire med.

For mange er jula trist og grå mens for andre er den fantastisk.

Kunne jo vært kjekt og gjort noe for noen som kansje skal være alene i år også <3

Aldri godt og vite hva jeg kan finne på i sånne stunder som betyr så ufattelig mye for meg og mine,man ønsker jo at alle skal ha det bra og kunne ha muligheten til og kose seg men man kan ikke hjelpe alle dessverre,så derfor er det bra vi har frelsesarmen og andre organisasjoner som bidrar med ting på sånne dager!

Håper på snø og fine julegater i år,og tenker jeg starter tidlig med julegave innkjøp dette året så man kan kose seg i romhjulstiden <3

LITT FEIL KALLENAVN ELLER?

Det er vel litt feil av deg og kalle deg nibarnsmamma eller?

Tenker siden ikke alle ni bor fast med deg.

Fikk denne kommentaren på et tidligere blogg innlegg som jeg har tenkt litt på nå de siste dagene.

Jeg har da vel aldri skrevet at alle mine ni barn bor fast hos meg.

Men jeg er da fortsatt en Nibarnsmamma som har valgt og blogge om mitt liv og hvordan det er og være mamma til ni pluss jeg deler mye av mine tanker rundt dette.

Ingen kan ta i fra meg den rollen der selv om noen av barna mine bor hos sin far/fedre.

De som ikke bor hos meg fast kommer hit og har samvær med meg.

Så til og med du voksne mann som kommenterte det på vegne av noen andre så er jeg uansett mamma til ni barn enten om de bor her eller der.

Jeg regner jo med at slike som deg kun ønsker og sette meg i et dårlig lys slik som mange andre har prøvd på men dessverre for dere så har slike kommentarer som dette bare gjort meg sterkere og klart jeg svarer for meg selv.

Jeg tar jo ikke i mot hva som helst heller men tenker meg i hvert fall om før jeg sier eller skriver noe.

Jeg er faktisk veldig stolt av barna mine og at jeg har klart og ta valg som VAR til det beste for mine barn gjør meg bare mer stolt.

NIBARNSMAMMA ❤

DERE KJENNER BARNET BEST!

Jeg er så lei av og høre på disse som tror de sitter med hele vettet angående det og skape rutiner på babyer.

Foreldre blir presset og påvirket til de grader i dag og det er forferdelig trist for det er faktisk ingen andre som kjenner eller som ser barnets behov mer enn foreldrene selv.

Så hva bestemor,farmor eller venner sier kan ikke sammenlignes med noen for barn er ulike.

Man kan ikke forvente at en baby på 2-5 mnd har faste rutiner,man skal da virkelig ikke bruke skrike kurer fordi at andre valgte og gjøre det!

Du SKAL gjøre det som du mener er best for barnet ditt.

Det er dere som skal skape en trygghet og stabilitet rundt barnet deres.

Drit i hva alle andre mener og la de bli sure fordi at dere valgte og gjøre det annerledes.

Brukt den tiden dere trenger for og tilpasse deres nye hverdag med en liten skatt!

Fordelen med og være foreldre er at vi alltid vil lære noe nytt hver dag uansett alder ❤

SYKEHUSET NOK EN GANG!

Jo da det måtte skje nok en gang at et av mine barn måtte på sykehus og selvfølgelig så skjer det alltid når jeg er på jobb.

Var på kveldsvakt på lørdag da jeg fikk telefon av min datter på 13 år som gråt kvalt fortalte meg at hun måtte operere armen som hun brakk når hun var på håndball kamp.

Jeg følte verden snurret nok en gang og som mamma eller pappa eller stemor og stefar så snurrer tankene og bekymringene med en gang for ingen liker og se eller høre et barn som vrir seg i smerte!

Hun skulle blitt operert i går kveld og fikk forskjellige tidspunkt men det viste seg og være en albue brudd epidemi ute og gå for det var mange i den køen kan man si.

Så i dag kl 09.30 fikk jeg følge henne inn på operasjonsbordet og var til stede mens de gav henne narkose,hun var så redd men likevel tapper og hun sovnet på et blunk!

Det var litt spesielt og se på.

Så var det og sitte på gangen og vente til hun ble ferdig og jeg kan virkelig ikke få roset stemoren hennes nok for det hun gjorde for min datter og at hun var der for henne til jeg kunne komme inn.

FANTASTISK.

Vi ventet sammen og det gjorde veldig godt for vi var jo like bekymret begge to og nå krysser vi det vi kan krysse for at ingen fler havner inn på sykehuset.

Operasjonen gikk fint og noen pinner satte de inn med albuen som er litt synlige under gipsen som hun fikk velge farge på,den ble jammen blå og fin

Så denne helgen ble noe annerledes kan man si ❤

Alt går liksom ikke som planlagt.

NORMAL MORNING ?

Eller hva er en normal morning egentlig får man vel heller si?

Her starta vi kl 05.50 i dag,det er jo lørdag så man får bare komme seg opp for batteriene er ladet på de små selv om mamma sitt batteri kunne hatt godt av i hvert fall en liten time til.

Har man barn så ha har man barn sies det!

Så her er havregrøten unna gjort og lekingen og hoppingen når mor snur ryggen til,rå barnelatter høres lang vei og man vet noe er i gjære når det blir stille et lite sekund.

Leker sa du?

Over alt og det er liksom ikke bare små leker men slik som traktorer også sånn typisk UTE LEKER.

Ikke lenge til Lukas skal til frisøren og få seg en skikkelig gutte klipp, så blir det handling og litt shopping til kjøkkenet som fortsatt er under oppgradering.

Frem med gps for det trenger man på IKEA!

Man går jo bare rundt i ring likevel,følg pilene men jeg havner alltid mot pilene!

MERKELIG GREIER.

Lørdags isen er på plass og det blir fem minutters stillhet.

Ha en fin dag alle sammen,bruk den fornuftig ❤

IKKE HELT SMART MEN GØY!

Tøff i trynet som jeg er,eller i hvert fall tror jeg er får man vel si.

Kommer litt ann på situasjonen da men i hvert fall,jeg elsker skrekk filmer og da mener jeg virkelig elsker det!

Men det blir fort et lite problem da den stakkars mannen min som er trøtt i utgangspunktet blir nødt til og sitte ved siden av meg for jeg tør ikke og se på det alene!

Haha, smålig ikke sant?

Vel det ble da meg om min eldste datter som ble sittende og se på det og vi øser jo hverandre opp og er like pysete men SE det skal vi.

Litt hopp og sprett å tjo og hei eller lignende lyder kommer det inni mellom og du vett filmen var greit skummel når du ikke vil gå på bade alene etterpå.

FANTASTISK MORSOMT EGENTLIG.

En herlig og god følelse av det og kjenne på at man lever når man ser film som tester helsen og man består,da er det en fin kveld gitt!

DET HØRES SÅ FORBANNE ENKELT UT!!

Ja det høres veldig enkelt og rettferdig ut med at far skal få mere rettigheter og mor skal ha sine rettigheter ved fødsel,etter fødsel og ved samlivsbrudd.

Mor vil ha full omsorg,far vil ha omsorg,nei så tar vi delt omsorg..

Kjære barn : mor og far skal skilles så VI har bestemte at dere skal bo hos oss annen hver uke!

Ble det riktig?

NEI!

Hva med det BARNA ønsker og hvordan vil de ha det?

Det var det ingen som tenkte på oppi den egoistiske krangelen om hvem som skulle få mest samvær og hvem som skal få mest barnetrygd og bidragsforskudd for den andre parten vil ikke komme til og ha mulighet til og betale bidrag siden jobbmarkedet er på trynet og man er permitert fra jobben eller noe.

Foreldre er egoister i dag,de tenker kun på sine behov og lommeboken sine behov.

NEI JEG TAR IKKE ALLE UNDER EN KAM FOR DET ER ET FÅTALL AV OSS SOM FAKTISK TENKER PÅ BARNAS BESTE OG ØNSKER!

Ingen spurte meg om hvor jeg ville bo når jeg ble skillsmisse barn,vel ja jeg var liten og kansje utav stand til og avgjøre det så min mor handlet ut i fra det hun mente var best og kansje var det slik også.

Men jeg derimot har hørt på barna mine og satt deres behov foran mine behov uansett hvor vondt det var og tenke på at jeg ikke skulle ha dem 24/7 men her var fedre like gode omsorgspersoner som jeg skulle kunne være for noen av barna mine,vi har klart og handle ut fra barnas ønsker og ser hvordan løsningen er for dem.

Vi prater sammen for barna sin del og legger alt det andre til sides,det handler om og samarbeide for barna sin del og barn trenger og kjenne på at foreldre ønsker dem det beste <3

Her ble ikke annen hver uke noe bra for våre barn da de måtte frem og tilbake med bagen og ikke fant de roen og når de endelig gjorde det så skulle de hjem til den andre part igjen,det er kansje laget for noen men ikke for alle.

Det er ingen selvfølge at mor er den beste for barnet nei,hva om mor sliter med angst,psykiske problemer eller dårlig inntekt eller uansett hva.

Det gjør ikke henne til en dårlig omsorgsperson om hun da velger og la far får hovedomsorg og hun samvær med barna annen hver helg,tvert imot det gjør henne til en god omsorgsperson om hun innser at dette er til barnas beste.

Og motsatt om det skulle være far som har litt problemer.

Mange mødre nekter fedre samvær og det blir et rabalder uten like og mye snakk rundt,det er jo ikke greit men hva når det motsatte skjer at far nekter mor samvær pågrunn av smålige grunner og sjalusi i verste fall?

Uansett så havner barna i midten av dramaet og blir vitne til foreldrene sine egoistiske handlinger.

Ja rettigheter bør vær like for far og mor på mange områder men glem nå ikke det som er viktigst oppi her.

Nemlig barna sine RETTIGHETER OG TANKER!

DET OG IKKE VITE KJØNNET PÅ DEN LILLE I MAGEN!

Det var så utrolig gøy og ikke vite kjønnet sist gang jeg gikk gravid,på nr NI ønsket jeg det ikke liksom.

Alle var nokså forundret og lurte på hva som feilet meg siden jeg da valgt og ikke vite kjønnet men det betydde liksom ikke noe for jeg hadde jo både gutter og jenter fra før og det viktigste for meg var jo at barnet ville komme frisk og velskapt.

Det hente jo av og til at jeg angret på at jeg ikke visste det siden jeg ville handle inn nye kler også selv om jeg hadde mye fra før, men det gikk liksom like fort over så jeg valgt og kjøpe et hente sett i rosa og blått.

Når tiden nærmet seg så kriblet det voldsomt,var ikke lett og finne nøytrale kler for og si det sånn og jeg hadde ingen magefølelse i det hele tatt den gang på hva det ville bli og mannen min var like spent som meg.

Så når barnet kom var det første jeg konsentrerte meg om skriket som alle mødre er desperate og høre etter før man får barnet oppå seg,så beskjeden om det ser bra ut også var det en titt etterpå om det var gutt eller jente!

Og da var det ei lita Emma ❤

Så det og ikke vite en gang var så utrolig gøy.

Har dere visst kjønnet med alle deres?

MAMMA KJØR BÅNN GASS!

Eh.

På vei til barnehagen i dag så mente tre åringen at jeg måtte bare kjøre bånn gass gjennom køen så var på veien fordi HAN ikke gadd og vente?

Nei du det kan jeg ikke gjøre og jeg vil da ikke bli tatt av politiet gutten min.

Mamma hvorfor ikke?

Er du redd han?

Ikke direkte redd men har ikke lyst til og få bot eller prikker på førerkortet mitt ser du,i verste fall så kan man komme i fengsel.

Mamma, politi mannen har ikke lov til og tegne på førerkortet ditt da kan du sende han i fengsel!

Og boten kan du bare kaste utav vinduet.

Får du mat i fengsel mamma?

Eh ja de gjør det men de må sitte inne mye og kan ikke gå ut alene.

Er det en barnehage mamma?

Vel,på en måte det kansje.

Da går det fint mamma!

Haha,dør på meg.

Fine gutten min.

Du forstår mer når du blir voksen skatten min.

Lukas : jeg tror bare jeg vil være en liten mann jeg mamma 💙

Er de ikke en fantastisk gave disse barna vel?

DET VAR EN ARTIG OPPLEVELSE!

For en morsom og spennende ettermiddag, barna gikk og ventet og ventet på denne mannen som skulle komme på besøk til oss for og intervjue oss som stiller på det da,det var en i fra Se&Hør.

Alle mine ble ikke med på bildet men noen av de og mannen min også!

Det jeg liker med journalister/ frilansere er at de et så åpne og smilende og ikke minst forståelsesfulle.

Det var ikke så lett og høre hva alle sa med små barne stemmer i bakgrunnen som ønsker oppmerksomhet fra kameramannen som tre åringen kallet han.

Det som var skikkelig bra var at jeg var så avslappet og syns det var godt og faktisk bare la et hjem være hjem med alle disse lekene som man nesten snubler på bare man snur seg.

Jeg gidder ikke og gjøre om hjemmet til noe det ikke er, deilig og bare være seg selv uten og måtte være stiv pyntet foran kamera.

BARE DET OG VÆRE SEG SELV.

Klart vi tøyset jo litt og lagte litt sprell foran kamera!

Blir spennende og få lese artikkelen når den er klar og kommer på trykk da.

Mye som skjer om dagene og jeg ligger virkelig på lat siden når muligheten byr seg, deilig og ligge på sofaen og la verden fare rundt meg og bare se på en god serie,slippe og bruke tankene på negative ting.

Livet kan vær nokså deilig ❤

DET BLE STILLE NOEN DAGER!

Jeg har hatt meg en liten pause fra bloggingen da jeg har mye og tenke på om dagene,der rir en ny storm hver uke omtrent og jeg får stadig tilbakemeldinger på det jeg skriver om.

Litt av problemet her er jo nå blitt at det er noen som tror jeg henviser til dem hver gang jeg skriver om tanker,følelser og hendelser så da blir jeg lettere oppgitt for dette handler jo om mine tanker,følelser og hendelser!

At jeg treffer noen med det kan jeg ikke gjøre noe med og jeg tenker jo at visst andre har behov for og fortelle noe om sine tanker og følelser så må de bare begynne og skrive selv.

En ting er og skrive om sine opplevelser men en annen ting er og navngi mennesker!

VIKTIG OG SKILLE DET.

Til og med jeg kan kjenne meg igjen i noe av det andre skriver eller forteller men det betyr ikke at de sikter til meg for det om.

Man blir sliten av og forklare det om igjen og om igjen og jeg har andre ting og bruke energien min på.

Jeg gleder meg til i morgen foreksempel for da kommer det noen mennesker hit og skal intervjue meg og noen av mine,vi er spente og noen av barna er spente på dette!

Vi er en familie som står godt sammen og noen ønsker og bli med og delta mens andre inne og det har vi full respekt for 💞

Håper dere har hatt en fin helg!

VÅRT NYE FAMILIEMEDLEM!

Det har vært mye mas om vi ikke kan få oss en katt.

Jeg var så bestemte på at det holdt med den hunden vi har,mer enn nok selv om hun er pensjonist.

Så kommer eldste jenta mi med dådyr øyene sine og forteller at det hadde betydd så mye for henne om hun kunne fått en kattepus som hun kan overøse med kjærlighet,siden vi ikke allerede har hatt det da.

Jeg er kjempe svak for sånne små tasser,de er jo så flotte og se til selv om de kan bli noen rene demoner som henger i tærne når du går forbi!

De er over alt og når du minst aner det så henger de omtrent på deg.

Men jeg sa JA på visse vilkår,det skal holdes rent og ryddig og det skal bidras mer i hjemmet og hva sier en desperat jente for og få den lille sjarmøren?

Ja mamma jeg skal det.

Men det er grei det,jeg tror deg.

Gikk ikke lange tiden før hun og en venninne var og hentet en hann katt på 14 uker,og det sa smelt hos meg også.

Det er bra for barna og ha dyr rundt seg,så sant man ikke er allergisk da.

Men uansett lille pus,velkommen til oss og jeg ber deg fint om at du skal oppføre deg ❤

JEG ER STOLT OVER KROPPEN MIN SELV ETTER NI SVANGERSKAP!

Det er visst inn med og vise mage bilder etter svangerskap,min er langt i fra flat.

Den har strekkmerker og er posete så det holder.

Men dæven jeg er stolt over magen som har ødelagte mage muskler etter og ha bært fram 9 flotte friske barn.

Jeg ser fortsatt gravid ut selv 19 mnd etter siste barn,og vet dere hva ?

DET GJØR INGENTING.

Tenk hvor fantastisk det er at kroppen er laget for og gjøre denne jobben!

Ja noen et flate som bare det etter fødsel mens andre ikke.

Drit i det folkens og vær stolt over kroppen deres selv etter fødsel og svangerskap.

Man vet jo at kroppen endrer seg under et svangerskap!

HVORFOR STRESSER MANGE MED DEN FLOTTE KROPPEN?

Er man for tynn så er det galt,er man for tykk så er det også galt.

Slanke oppskrifter og slanke medisiner opp og ned i mente,man blir lokket av reklamer og går rett på med en gang.

Man bruker tusenvis av kroner på noe som ikke vil vare da mange tror at de kiloene man tok av seg av slanke kaffien ikke vil komme på igjen.

FEIL.

De kommer på igjen om man ikke legger om kostholdet likevel,trening som og gå turer.

Få nok hvile,få i seg vitaminer som kroppen trenger!

Stress hjelper ikke uansett om man vil ned eller opp i kilo.

Man trenger MOTIVASJON i store doser for og kunne fullføre løpet ut.

Det er så mye kropps hysteri så jeg blir drita lei.

Noen er store fordi de kansje har en sykdom som gjør det vanskelig for dem og gå ned.

Noen er tynne fordi de har høy forbrenning og legger ikke på seg selv om de spiser mye.

Vi er så forskjellig laget og ingen kropper er like!

Gi dere selv litt tid i stedet for.

Dere er vakre uansett på hver deres måte,det er så synd at man blir påvirket av stress og hysteri.

Jeg gjorde d selv,jeg prøve alt av slankemidler en periode men det varte ikke og jeg la nesten på meg dobbelt,nå har jeg begynt og akseptere kroppen min som den er og heller jobbe ut i fra det.

Folk må bare kalle meg for det de vil men husk på at det kan slå tilbake på deg selv ❤

Jeg er verken for tynn eller feit,en plass midt i mellom vil jeg tro.

Tivoli kropp kaller jeg meg selv med en ekstra mage,haha.

Alle vil vi være flotte i figuren,og det blir vi også om vi aksepterer at vi er noe forskjellige!

Komplekser kan være vanskelig og bli kvitt selvfølgelig men når du titter på deg selv i speilet er det så verst likevel da?

FOR NOEN UOPPDRAGNE BARN!

Kjenner jeg blir lettere irritert over som slenger utav seg at barn som slår seg vrange,hyler eller tar fra andre barn er noen egoistiske uoppdragne barn med frie grenser.

Ble barn født med en hardisk på hvordan de skulle oppføre seg eller være fra alder til alder?

Ingen så tenkte på det at de skal lære alt dette underveis som de vokser til?

Så visst et barn tar en leke fra et annet barn så har ikke foreldrene oppdratt barnet riktig,eller visst et barn slår seg vrang på på gulvet inne i butikken for de at det ikke fikk absolutt det de ville ha så er de heller ikke oppdratt til og oppføre seg og foreldrene har nok en gang mislykket.

Vel så bra at deres barn er perfekte og ikke minst at de ble født med en innebygget hardisk som styrte dem fra fødselen av.

Barn skal da lære mens de vokser til,de skal lære seg og dele,de skal lære seg og ikke skrike på butikken bare fordi at de ikke fikk det de ville ha men ærlig talt. La de få utvikle seg og prøve seg litt her i livet da,barn er jo egoister og sjalu til visse punk også vil de jo forstå det etter hvert som de vokser til.

Mine barn var også slik en periode og visst jeg var en dårlig mor fordi jeg ikke lot dem få viljen sin og fordi jeg ville de skulle lære selv at man ikke oppfører seg sånn om man virkelig ønsker seg noe så jaja.

Jeg kunne aldri fått meg til og kjefte på et annet barn for at de tok fra barnet mitt en leke de selv ville ha eller fordi de dyttet barnet mitt,jeg ville heller satt meg ned og fortalt dem at at vi må kunne dele på leker og at dytting ikke er greit da de kan få vondt og skade seg av det.

Er det ikke sånn barn lærer av?

Barn skal prøve og feile,barns skal på et tidspunkt respektere andre men la de nå bli stor nok til og forstå.

Barn er ikke dumme og det er heller ikke foreldre som lar de feile og utvikle seg.

Jeg blir ikke sur om du snakker til barna min med en rolig,bestemt og fornuftig måte!

La barn være barn og led dem heller på veien <3

DET NÆRMER SEG 1 ÅR SIDEN DER ALT SKJEDDE PÅ EN GANG.

Glemmer aldri oktober mnd i fjor,mannen min kom hjem fra jobb og var ikke i form.

Han klaget over halsbrann og brystbrann, blek men rosa i kinnene!

Det ble sykehus og blokking av tre årer,det er de verste timene i mitt liv.

Jeg ble livredd for hver time som gikk og tanken på at noe skulle gå galt var grusom men det gikk nå bra.

En mnd etter ble Lukas syk me feber og magesmerter så han hylte i ett og da ble det sykehus runde nummer to,det viste seg og være tarmer som stod i spenn og en lungebetennelse bare for og toppe det hele.

Noen nye dager på sykehuset for meg og lille gutt.

Så kommer desember og jula går sin gang men etter 2 juledag blir Emma brått dårlig med feber og nedsatt allmenntilstand,alarmen går i meg med en gang og nok en gang inn på sykehuset der de konstanterer med kraftig lungebetennelse og vurdering av respirator,en lege har is i magen og gir Emma et par døgn med en annen type maskin.

Det virket og hun responderte bra på det.

Vi blir liggende til over nyttår,tunge dager men likevel trygt for barna.

Krysser fingrer for null dager på sykehuset dette året.

Det var liksom ikke det helt beste året men jeg er utrolig takknemlig for de flotte og flinke legene vi har i dette landet,og evig takknemlig for at det gikk bra med alle tre ❤

HVA SKJEDDE MED DURACELL LADNINGEN?

For en deilig morgen,barna sov til klokka 8 i dag.

Det er ikke så vanlig her så jeg måtte faktisk sjekke inn til dem to ganger.

Hva skjedde med hurtig ladningen lurer jeg på!

Kansje de rett og slett må lades lenger nå?

Jeg skal ikke klage jeg,det er jo en drøm og man må jo bare nyte det mens man kan.

Jeg kunne sitte ute på terrassen og nyte en kopp kaffe alene før Lukas kom og banka på vinduet med det søteste smilet sitt,han var så stolt og sa : mamma jeg sov kjempe lenge og det var deilig men nå må jeg bæsje!

Eh,jo da det er helt sant gutten min,du var kjempe flink og takk for info.

De legger liksom ikke skjul på noe disse små da når de skal fortelle nøyaktig hva som skjer mens de sitter på do også,det er noe som henger fast i rompa mamma.

Haha,dør på meg.

Til og med lille Emma kan fortelle når hu trenger ny bleie med og bare si æsj og ta av bleien selv for også tisse litt ekstra på gulvet.

Ikke det verste som kunne skjedd heller da!

Morro start på dagen og denne dagen kommer til og bli fin,det er jo sommer så man kan ikke klage vel?

Ønsker dere en fin dag,løft hodet og smil til verden for den kan faktisk smile tilbake ❤

HVA POKKER SKJER MED DENNE VERDEN VI PRØVER OG LEVE I?

Jeg blir helt motløs og trist over alt som skjer i denne verden,drap,krig,mobbing og det som er.

Alle har en mening om alt og alle kan ha en mening om alt men må man virkelig være så stygge og kritiske,nedverdigende og egoistiske?

Hvordan skal verden utvikle seg med alt dette hatet vi har inni oss,hvordan skal barna våres klare og vokse opp med alle disse handlingene voksne mennesker benytter seg av?

Man klager på alt og alle,man går til personlig angrep med og bruke stygge ord fordi man ikke liker det andre driver med,man synes det er idiotisk og teit eller i verste fall så føler man seg truffet av noen handlinger så man må liksom bare spy ut negative kommentarer,gjøre narr av folk.

Barn får med seg mye av dette og hva lærer de av det?

Jo de lærer at det er greit og mobbe,trakkasere,håne mennesker nettopp fordi de ser voksne mennesker gjør det,de tenker jo da at da gjør det ikke noe om de også gjør det,mennesker i dag har problemer med og godta hverandre,problemer med og godta at vi er forskjellige og lever forskjellig.

Det finnes ingen respekt lenger,man henger seg bare opp i det negative og fokuserer lite på det som faktisk er positivt eller som kan være bra.

Hvordan skal barn klare og forholde seg til noe,den sier det og den gjør det fordi de gjorde det og nei det var ikke meg men de som sa vi skulle ditt og datt!

Alle har et valg som voksne men et barn kan ikke klare og velge før de er store nok til og forstå meningen og alvoret med selve livet. Det er jo vi voksne som skal lære dem opp til og bli noen flotte,ærlige og respektfulle mennesker,det er vi som skal være der for dem når de faller og trenger hjelp til og komme seg opp på bena igjen.

Vi skal lære dem og skille mellom rett og galt.

De skal lære og feile men,trenger de et lite push på veien?

VI SKAL VÆRE FORBILDENE.

VI SKAL BESKYTTE DEN.

VI SKAL OPPDRA DEM OG ELSKE DEM UANSETT HVORDAN DE ER ELLER SER UT.

Det er en kamp for barn og være barn i dag,de lever i stadig frykt over mye av det som skjer i denne verden.

De tør nesten ikke og være med mennesker som er litt "annerledes" i frykt for og bli banket eller mobbet.

Det er en KONKURANSE om hvem som er best til det,hvem som er smartest,penest,tynnest også blir man plassert i skamme kroken om man er stygg,feitest o.s.v

FOR OG FÅ RESPEKT MÅ MAN GI RESPEKT.

SYNES DENNE ER FANTASTISK OG SANN!!

Mitt løfte til mine barn.

Så lenge jeg lever er jeg først og fremst din mor

dernest din venn.

Jeg vil forfølge deg,

flippe ut over deg,

drive deg til vanvidd,

være ditt værste mareritt og jage deg som en blodhund om jeg må

FORDI JEG ELSKER DERE!

Først når du forstår det,

vil jeg vite at du er en ansvarlig voksen.

Du vil aldri finne noen som elsker,bryr seg om og bekymrer seg mer for dere enn jeg gjør.

Og hvis dere ikke hater meg minst en gang i løpet av livet gjør jeg ikke min jobb godt nok ❤

ALLE KAN SKRIVE EN BLOGG MEN.

Ikke alle skjønner hvordan man gjør det,når mennesker begynner og gå til personlig angrep fordi jeg valgte og lage en blogg om mitt liv og min hverdag da tror jeg virkelig noen har misforstått selve meningen med det og ha en blogg.

Jeg har tydeligvis skrevet innlegg som har truffet enkelte mennesker midt i hjertet,jeg har skrevet på generelle grunnlag og selvfølgelig om mine tanker og opplevelser igjennom livet men aldri har jeg gått ut med hvem jeg skriver om eller navngitt mennesker.

Jeg fikk i går oppleve at noen som jeg aldri hadde trodd skulle håne meg med og skrive mye dritt om meg på sine vegger foran alle sine venner om hvor dårlig det var av meg og skrive om mine tanker og følelser gjennom livet som de tydeligvis følte seg truffet av. Sånne ting man faktisk ikke forventer fra sitt eget kjøtt og blod,de fikk det til og handle om dem og hva de hadde måttet gå igjennom når jeg vokste opp.

Jeg ba ikke om og få komme til verden,jeg kunne heller aldri velge hvordan jeg ønsket at ting skulle være men det ble nå mennesker av meg likevel.

Jeg kom meg nå noen vei i livet,jeg feilet og læret hele tiden akkurat sånn som alle barn og mennesker generelt gjør den dag i dag.

Det er vel det som er så fantastisk med livet,vi er født til og feile og lære.

Men det jeg derimot kan gjøre i dag er og SELV velge hvordan jeg ønsker og leve og hvordan jeg ikke ønsker og leve,og det er nettopp det jeg gjør nå.

Jeg har valgt og få mange barn,jeg har bedt om hjelp og gitt hjelp.

Jeg har tatt mine beslutninger og vet nå hvordan jeg ønsker og ha det fremover,jeg har valgt min mann som jeg vil dele livet mitt med.

Jeg lever og ånder for barna mine,jeg har tatt valg som er det beste for meg og mine barn og jobber ut i fra det så godt som jeg kan.

Nei jeg var ikke noe englebarn som liten,jeg gjorde det som mange andre barn gjorde som små,stakk ut om natta og gikk på epleslang.

Rømte da jeg var sint og frustrert sånn at noen måtte lete etter meg,hvem har ikke opplevd det?

Jeg har gjort mye jeg ikke er stolt av men står for det jeg har gjort,og begynne og bruke ting mot mennesker som ikke var noe de kunne for synes jeg blir for dumt. 

Mennesker som trekker meg ned og som ikke vil meg noe godt ser jeg ingen vits i og ha rundt meg og mine.

Mennesker som ikke skjønner at jeg har nok med meg og mitt trenger jeg heller ikke inni livet mitt.

Alt det negative som påvirker min hverdag vil jeg heller ikke ha rundt meg,men det jeg derimot vil er og ta vare på de som bryr seg om meg like mye som jeg bryr meg om dem <3

HVORDAN HJELPE DE SOM IKKE SER AT DE ØDELEGGER SEG SELV OG ANDRE RUNDT DEM?

Jeg har i mange år prøvd og finne ut hvordan jeg kan hjelpe mennesker som lever i fornektelse og som faktisk nekter og innse at de har et problem.

Mennesker som stadig vekk tror de klarer og lure meg,mennesker som står deg nær men som egentlig bare gjør ting verre for seg selv og ikke minst så går det utover så mange!

Hvor lenge skal man la det fare og gå før man virkelig setter ned foten?

Det er faktisk tøft og ha sånne mennesker rundt seg for man vet aldri hva som venter rundt hjørne!

Man venter på neste runde med løgn og fantasier som ikke stemmer,man kan ikke stole på dem for de holder ikke det de lover.

Man tror det vil bedre seg og gir de sjanse på sjanse!

Skal man bare prøve og godta at det er slik det vil bli for alltid og ta avstand?

Jeg synes det er vondt og se mennesker ødelegge seg selv,vondt og se at de faktisk ikke ser verdien i selve livet.

Grusomt og se at de visner bort når de faktisk har muligheten til og i hvert fall bli bedre om ikke helt frisk.

Man har liksom dette håpet uansett,man må vel nesten bare ta et valg på om man vil la det påvirke seg selv og de rundt.

For mange er det vanskelig og se lys i tunnelen,det kunne kansje blitt litt lettere om man faktisk innså problemet og fikk litt hjelp på veien ❤

DU ER IKKE FØRSTE PRIORITERT.

Noen skrev at jeg nok ikke var første prioritert i jobb markedet siden jeg hadde vunnet i lotto og at det var andre som trengte jobb mer enn meg,folk som ikke hadde penger?

Blir det rettferdig at man skal settes på sidelinjen sjøl om man vant i lotto da?

Penger varer jo ikke evig uansett og det er jo mange som jobber som har mye mer penger på bok enn meg,skulle de måtte miste jobben sin da siden de egentlig burde klare seg med det de har.

Jeg personlig synes dette blir feil da for jeg tenker jo faktisk fremtid og alle ønsker vel og spare penger så man får hjulpet barna med bil lappen blant annet,også har man jo konfirmasjoner også. Turer som barna skal på med skolene sine,dette er jo også noe man må betale for og engangssummene på det er jo ikke akkurat lite det heller!

Jeg ønsker da og jobbe og bidra på samme måte som andre normale mennesker gjør,det handler jo også om og ha et felleskap utenfor hjemmet. Der man føler man kan bidra med noe positivt i samfunnet,vi skal da leve og brødfø oss i mange år og man har jo utgifter som ikke forsvinner selv om man har penger på bok!

Uforutsette ting kan oppstå og man trenger kansje nye ting til hjemmet,eller bilen røk og man må ha ny.

Jeg er IKKE en person som bare ønsker og gå hjemme og surre,nei tvert i mot så har jeg bena mine godt plantet på jorden og ønsker og fortsette som før.

Jeg ønsker og tjene penger på akkurat samme måte som alle andre,akkurat som før men ja jeg ønsker noe mer stabilt og forholde meg til,der man vet man har dager der man skal på jobb og kunne hjelpe eller betjene andre mennesker.

MANGE LOTTO MILLIONÆRER ER IKKE SOM ALLE ANDRE  LOTTO MILLIONÆRER.

Alle er vi ulike og har ulike ønsker,jeg ønsker og bidra til samfunnet!

NOEN SOM VIL HJELPE MEG OG DELE NOK EN GANG?

Kjenner på kroppen nå etter 3 år at det har begynt og bli slitsomt og kun ha stilling som 'ringevikar/assistent ' i helsetjenesten.

Jeg har fast jobb hver 3 helg nå men ønsker noe mer og forholde meg til.

Som mamma til ni barn er det vanskelig og slitsomt å legge planer sammen med mine skjønne barn når man er ringevikar,man blir alltid satt i en situasjon der man må prioritere jobb eller barn.

Ønsker meg en mer forutsigbar hverdag.

Ønsker meg en fast stilling på ca 50%.

Jeg er ikke kresen på jobb og jeg lærer fort!

Jeg er bare ikke den "selger" typen som må ut for og ha demoer for og tjene noe på salg.

I disse tider trenger man jo fagbrev for og kunne få noe fast,da jeg ikke har det men kun tatt voksenopplæring innen helse og oppvekst så blir man satt på sidelinjen om man ikke har Vidergående utdanning eller fagbrev og må kun spille på livserfaring.

Jeg gikk aldri videregående av ulike årsaker og hendelser i livet mitt.

Det er nok mange arbeidsgivere som tenker 'Å NEI HUN HAR 9 BARN,SIKKERT MYE FRAVÆR MED SYKT BARN' men heldigvis så har jeg en god mann som hjelper og tar sin del av eventuelle sykefravær.

Og alle barna bor ikke fast hos meg.

Lurte på i den forbindelse om jeg muligens har noen lesere/følgere der ute som kunne hjulpet meg med og komme i kontakt med de rette personene hos potensielle arbeidsgivere som kunne tenkt seg og gitt meg en sjanse?

Hadde satt stor pris på om noen delte dette innlegget.

På forhånd takk 💞

DENNE ER MIN MAMMA!

Hjelp.

Min tre åring er en bestemt liten kar som mener at mamma og pappa kan kjøpe hele verden.

Vel min sønn det er ikke slik det fungerer,denne gravemaskinen står hos oss fordi vi var så uheldige og få en tett do siden vi mistenkte deg for og stappe en tom dorull oppi der,du mente jo selvsagt at det var din bror som ikke en gang var til stede så da prøvde du og legge skylden over på din lillesøster som stod ved din side og sa nei og hæ om en annen!

Men til slutt så fikk vi noen til og komme å se og da måtte de jo grave ned og rundt huset og det viste seg og være et rør så var delt i to og med rundt 13 meter singel inni,så denne gravemaskinen er ikke din lille venn.

Jo den har pappa kjøpt til meg,nå må jeg jobbe mamma pass deg!

Dere roter og jeg må fikse,kan du finne mat til meg mamma?

Nå kan du bruke doen også mamma.

Jo da,du snakker meg om en bestemt liten gutt.

NOEN SÅ TRENGER EN LITEN LÆRLING?

Jeg elsker disse små trollene mine,de gir ikke bare glede men også utfordringer ❤

HVEM SENDTE MEG DENNE?

På fredag lå det en pakke til meg i postkassen,jeg stusset veldig over dette da jeg var skrå sikker på at jeg ikke hadde bestilt noe.

Jeg har nemlig forbud mot bestilling av ting da jeg aldri får det jeg faktisk bestiller!

Alle var like nysgjerrige som meg på hva som var i denne boble plast konvolutten!

Jeg åpnet og inni lå det en bok.

LA MAMMA BÆSJE I FRED!

Jeg lo høyt og åpnet boken,der stod navnet mitt med en signatur som jeg ikke klarte og tyde.

Det ble jo da rene quiz runden her med meg og mannen å lillegutt som sa at det er nok JULENISSEN mamma.

Fine gutten,de har de beste kommentarer av og til men sorry altså jeg aner ikke hvem det er.

Boka ser spennende ut og handler om familielivet og jeg gleder meg til og lese den,så til deg som sendte den Tusen Takk.

Med små barn i hus som enda ikke har kuttet navlestrengen så er det faktisk ikke alltid man får verken dusje,tisse eller bæsje i fred.

Det er jo flaut og ikke klare og tyde navnet som er signert så du må ha meg unnskyldt og håper du tilgir meg.

Sola skinner og jeg ønsker dere en fin mandag!

DET ER LIV I LEIREN FOR OG SI DET SÅNN!!

Fullt hus og stormende jubel med syv av mine barn pluss ei på overnatting,barna løper,synger,danser og hopper rundt så noen andre troll.

De bader og koser seg.

De krangler og knuffer litt,skulle vel bare mangle?

Som søsken flest.

De klemmer og snakker ut.

Det er middags tid og den ene etter den andre komme lurende bort på kjøkkenet for og spør om hva skal vi ha til MIDDAG?

Jeg svarer hummer og kanari og de står med store øyne og lurer på hva det er,fantastisk morsomt og se på dem når de har så rare utrykk!

Nei da det er kylling og pomfri,det blir jubel i stua.

Alle er samlet rundt bordet og har like mye på hjerte og jeg kikker på mannen min og smiler.

KAOS hadde nok mange tenkt men ja litt men så verdt det.

Seksåringen min kommer og sier:

Mamma jeg elsker maten din,du er den beste kokken jeg vet om.

Så kommer det fra åtteåringen,mamma jeg er ferdig og jeg kjeder meg!

Kan ikke annet enn og le.

Kan ikke beskrive hvor travelt det kan være men hvor høyt jeg elsker min familie.

Lørdagsgodt og barne tv før roen begynner og senke seg litt,barna lader opp til en ny dag med fart og spenning.

Vi kjeder oss ikke for og si det sånn!

Livet er faktisk ganske deilig ❤

DU VET SESONGEN ER I GANG NÅR!

Når barna knapt har gått to uker i barnehagen før de er utslått av snue,hoste og feber å null søvn omtrent.

De små kroppene jobber på spreng og snørra flyr når de nyser og lille gutt stapper fingen i snørra for også dytte d det inn i munnen og jeg kjenner brekninger tar overhand mens lille mor får full panikk når snørra tyter ut.

De springer rundt hverandre og helst på hverandre i kampens hete for og finne papir,jeg kjenner svetten kribler i pannen og kan ikke annet enn og le.

De veksler på det med og ha feber og hoster annen hver gang og lege time og apoteket i neste øyeblikk da høne mor er redd for lungebetennelser og sykehus innleggelse, det var det liksom nok av i fjor.

Men de små kroppene kjemper med og holde seg våken og det ser ut til at Duracell effekten holder seg på topp likevel selv om de egentlig er slitne,de trenger fortsatt bare en HURTIGLADNING.

Så de er egentlig friske men var for syke til og vær i barnehagen,men det er jo ikke noe problem for vi kan da bare leke barnehage hjemme så det bygges,tegnes,musikken på og selvfølgelig tv på i bakgrunnen.

De elsker musikk og bena svinger seg på gulvet,jeg beundrer dem og elsker dem av hele mitt hjerte ❤

Immunforsvaret skal bygges opp for og tåle nye runder med forkjølelse.

Sånn er det og ha barn!

ENDELIG KLARTE JEG DET.

Endelig klarte jeg og ta et valg som gjør at jeg kan gå videre uten og måtte tenke og bekymre meg over alle andre som gjør seg til offer for mine opplevelser og mitt liv.

Jeg er ferdig selv med og være et offer,jeg velger nå og slippe meg selv fri og heller gå livet i møte med nye åpne armer og åpner opp for nye muligheter!

Jeg nekter og stå ansvarlig for andre sine handlinger,voksne mennesker får heller stå for handlingene sine og de får selv velge hvordan de vil leve og om de ønsker meg og mine inkludert i livene sine.

NOK ER NOK.

Jeg er ferdig med og la folk overkjøre meg,manipulere meg og gjør meg til en person jeg ikke ønsker og være.

JEG må stå ansvarlig for mine valg og mine handlinger,fortiden legger jeg nå bak meg.

Jeg gir slipp på det vonde og må tilgi meg seg for hatet jeg la mot meg selv.

For tiden der jeg følte meg verdiløs.

Jeg kaster bort bitterheten og sinne som jeg har bært på i mange år.

Jeg velger og åpne den stengte muren og slippe hjertet løs for mer kjærlighet i stedet for!

Jeg har ni flotte barn som fortjener det beste,jeg har en mann som fortjener det beste!

JEG FORTJENER DET BESTE!

Jeg vet hvordan jeg ønsker og være for mine barn og hvordan jeg ikke ønsker og være.

Takk kjære gode venninne for at du fikk opp øyene mine og hjalp meg med og endre tankene mine,takk for at du fikk meg til og innse at jeg faktisk er verdt noe.

Takk for alle de gode rådene du gav meg,takk for at du finnes og ta godt vare på deg selv.

Du har et hjerte av gull!

DET KOMMER EN ARTIKKEL SOM JEG VALGTE OG BLI MED I.

Jeg er blitt intervjuet av ei flott dame som jeg har vært i kontakt med før,hun ville ha meg med i en artikkel hun skulle lage om hva som er rarest/finest i livet vårt.

Tenker du mye over hva som er rarest/finest i ditt liv?

Mange ganger så kan jeg sette meg ned og tenke over alle hendelsene som har vært i livet mitt og det er jammen mye rart og når man tenker mer og mer på det så blir det helt sprøtt til tider,man tenker plutselig hva hadde jeg gjort i dag om jeg ikke hadde tatt de valgene jeg gjorde.

Nesten litt skremmende og tenke på så jeg kjenner jo at jeg er glad jeg valgte som jeg gjorde.

Jeg sa ja til og bli med i denne artikkelen og stillte opp i selveste Stavanger,en plass jeg aldri pleier og være da jeg blir helt stresset bare av tanken på og kjøre inn der,jeg er ikke kjent en plass der så da var google map en fin ting og ha da den kan brukes når man går også.

Så sikkert veldig smart ut der jeg gikk i plask regn med telefonen i handa og en dame som veiledet meg via den,måtte til og med spør meg litt fram også viste det seg og være så lett og finne å bare 10 min fra parkeringshuset.

Noe kartleser kunne jeg nok aldri vært,man hadde ikke kommet fram får man vel si.

De fleste vet jo i hvertfall hva som er det fineste i mitt liv og det er jo selvfølgelig barna mine,men det handler jo om så mye mer.

Jeg er jo for likestilling til det meste og er opptatt av at ting skal fordeles nokså likt,det er jo ingen tvil om at mannfolk er bedre i noe enn oss damer og motsatt da.

Alle er sikkert ikke enige i det da men det er mitt syn på det.

Jeg er jo en nokså åpen dame og har jo mine meninger og tanker om livet generelt.

Noe jeg nok ikke blir vant til er fotografering,da kjenner jeg panikken tar meg og vil helst ramle gjennom gulvet.

Og plutselig oppdage at det er masse folk bak meg der jeg ble fotografert var drit skummelt og tipper de lurte på hva som foregikk men med den snille dama som jeg prata med så gikk det fint og hun fikk meg over på andre tanker og plutselig glemmer man omverden.

Det er også mange ting jeg ikke ønsker og gå ut med av hensyn til andre,jeg pleier og si at det er mye som ikke egner seg på trykk.

Får også noen spørsmål inni mellom om hvorfor det bare er noen av barna som blir publisert på bloggen og det er såpass enkelt at jeg har prata med barna mine om dette og ikke alle ønsker at jeg skal gjøre det også har ikke noen av pappaene til barna så lyst at alt skal publiseres og det føler jeg må respekteres.

Så i denne artikkelen er det bare jeg som stiller opp uten barn.

Det er rart også for når det skjer noe så skjer det liksom mye på en gang,og når det er stille rundt meg så er det virkelig stille.

Jeg er nok ikke den flinkeste med og legge ut bilder hele tiden på bloggen min men det er liksom ikke alt jeg vil legge ut for jeg føler det må passe inn i det jeg skriver!

Livet er og blir spennende og man blir jammen utfordret på mange områder!

 

 

 

nibarnsmamma

nibarnsmamma

38, Klepp

Jeg ble mamma til mitt 10 barn nå i mai 2017, skulle endret navn på bloggen men det går ikke og alternativet er og miste alle mine kjekke følgere noe jeg ikke ønsker så da blir det fortsatt denne bloggen der folk kjenner navnet. Her kan du følge min hverdag både på godt og vondt. Min hverdag er noe annerledes i forhold til andre sin og noen av mine barn bor hos sine fedre, ja jeg tenkte på barnas beste også <3 E-post karina.nett.kro@gmail.com

Mammablogger-awards 2017

Kategorier

Arkiv

hits