hits

EN 16/17 ÅRING BØR VEL BETALE HUSLEIE HJEMME?

Hm

Ble nesten litt sjokkert når jeg leste at det var en selvfølge at ungdommen på 16/17 år betaler husleie for og bo hjemme og at foreldre tar noe av det og setter inn på på en sparekonto til dem også mens det resterende går til foreldrenes husholdning?

NEI ÆRLIG TALT!

En på 16/17 år skal da virkelig ikke måtte betale husleie for og bo hjemme, de fleste som er 16/17 år går på Vidergående skoler og de har kanskje en helge jobb eller noen kvelder i uken der de jobber for og tjene seg litt ekstra penger og det er så absolutt sunt og bra for dem.

De har godt av og jobbe og tjene sine egne penger også som de selv kan bruke om det er noe spesielt de ønsker seg.

Mine barn blir opplært til og hjelpe til hjemme og stort sett gjør de det også, de kan vær noe irritable når de har ‘ tanta på besøk ‘ men hallo det kan vel vi også?

Det er sunt og oppmuntre dem til og begynne og jobbe og tjene penger til de ska ut i den store verden selv så de ser hva vi voksne må gjøre for og få mat på bordet og alt annen man trenger for og fungere i hverdagen!

Mi eldste begynte og jobbe om sommeren/høsten og julesesongen når hun var 15 år og jeg maser også på de andre som er i den alderen nå at det kan være lurt og få seg sommer jobber så de tjener egne penger også men og kreve husleie av de på den alderen er jo faktisk ikke greit, vi har da forsørger plikt på dem til de er passert 18 år, de tjener jo ikke flust av penger.

Mi eldste går nå siste året i lære og blir 20 år og jeg krever ikke husleie av henne heller selv om hun tjener nokså greit nå, MEN hun betaler sin egen telefon regning og hun kjøper sine egne hygiene artikler med mer da det føles riktig for henne og klær kjøper hun også selv også er jeg med på noe av det som kanskje koster litt ekstra men hun liker og fikse dette selv og hun ønsker og være selvstendig.

Så lenge hun er med og bidrar i hjemmet så kommer jeg ikke til og forlange noe fra henne og det vet hun!

Begynner hun og tro at dette er et hotell?

Ja sa snakker vi om noe helt annet for og si det slik men det er forskjell på ei på 16 og nesten 20, de har absolutt godt av og bidra hjemme på andre måter, det forventer jeg faktisk av dem!

Kunne ikke falt meg inn og krevd noe penger av de som er 16 år, ville heller oppmuntret dem til og bidra hjemme ❤

02.01.2018 kl.15:40

Det skrives "Sunt", uten d :-)

Tibarnsmamma

02.01.2018 kl.17:27

Anonym: ok
Design laget av Silje Lien Design