hits

MINE BARN BELØNNES SLIK SOM DETTE.

Mine barn blir belønnet med god oppførsel og god innsats og når de gjør noe på eget intinativ.

Visst mine barn gjør det bra på skolen og får gode karakterer så får de ros for det og ikke penger, da kna de heller få velge favoritt middagen sin.

Visst mine barn rydder etter etter seg når de har spist " noe de større barna bør klare " så takker jeg dem.

Visst noen av mine barn overrasker meg med og ha ryddet i huset eller tatt små jobber som vasking av badet eller støvsugd,tatt ut av oppvaskmaskinen så takker jeg dem for det.

Det mine barn får penger for er og holde SITT rom ryddig og rent.

Jeg betaler dem ikke for og rydde rotet som de forårsaker i stuen eller andre plasser som ikke innebærer deres rom.

Visst noen av dem sitter barnevakt eller går en tur med små søsken så får de lønn for det siden det da blir en slags jobb.

Det er jo det vi voksne får betalt for, jobben vi gjør for andre?

Mine barn skal lære seg at man må jobbe for og få penger, de skal ikke sitte og forvente at jeg skal kaste penger ut til dem når det passer de.

Jeg forventer faktisk at mine barn skal være med og rydde i huset der de selv er med og lager rot, hvorfor skal de ha betalt for og gjøre det?

Jeg forventer at min eldste datter skal være med og bidra med ting i huset når hun er lærling og bor hjemme, hun bor faktisk gratis og får mat, gratis internett med mer.

Jeg lager heller til en annen form for belønning der de er med på og velge ut noe kjekt vi skal finne på i sammen som en FAMILIE.

De må lære seg og bli selvstendige og kan jo ikke belage seg på oss for hvordan skal det da gå med dem den dagen de skal ut og stå på egne ben og skal betale husleie, strøm og andre faste regninger.

De ville fått SJOKK om de ikke lærte noe av dette.

Jeg har klart meg selv siden jeg gikk på folkehøyskole, tok små jobber som 17 åring og reiste frem og tilbake til jobb for og kunne forsørge meg selv.

Jeg hadde ikke de mulighetene mine barn får og som jeg Vil de ska ha.

Jeg lærte på en litt hardere måte og falt mange ganger underveis men klatret meg opp mange ganger.

Barn skal være barn men samtidig lære seg hvordan livet er og hvordan man får mat og rene kler i hus <3

Noen trenger bare litt mer tid enn andre og vi gjør det på forskjellige måter og mange har måttet lære på den harde måten mens andre har fått ting servert på et gullfat til og med detter at de har flyttet ut.

Vi er og blir forskjellige og det vil alltid være uenigheter uansett!

 

Line

04.01.2017 kl.22:51

Jeg er enig i det du skriver, det eneste som blir litt feil for meg er å belønne om de gjør det bra på skolen. Må barna være så flinke hele tiden og foreldre fokuserer på det ferdige "produktet" hva med veien dit, at de prøver. Hva med hvordan de er som mennesker. Jeg syns det også fortjener fokus. Men veldig enig med belønning iforhold til takk, ros, lek etc. :)

Tibarnsmamma

05.01.2017 kl.01:47

Line: :-)

05.01.2017 kl.16:18

Hvis* :)

Tibarnsmamma

05.01.2017 kl.18:20

Anonym: ?
Design laget av Silje Lien Design